3 redenen waarom zoveel vrouwen genoegen nemen met minder

In deze tijd voelen veel vrouwen dat de boodschap van licht en liefde en persoonlijke groei hun hart raakt. Je volgt inspirerende Insta accounts, leest toffe boeken over de kracht van het universum en het nu, bekijkt webinars over interessante onderwerpen etc. Het klinkt allemaal zo mooi en je voelt dat je stapjes zet, maar toch…

In waar je nu staat, blokkeer je vaker dan je wilt. Iets houdt jou tegen om te kiezen en dan echt stappen te zetten om een fijner en mooier leven te creëren. Als je eerlijk bent, voel je wel dat het anders kan, maar blijft het in de praktijk helaas vaak bij ‘het oude’.

Ik voel met je mee: Het is zo begrijpelijk. Want het is nog niet makkelijk om alles wat je aan het leren bent, jouw bewustzijnsverhoging, om te zetten in de praktijk, in jouw leven hier op aarde.

Jouw verlangen is een leven versie 2.0 waarin er meer vertrouwen is, plezier, rust, liefde en overvloed… en soms voelt dat leven zo onbereikbaar.

Alleen.. ik zie dat leven helemáál niet als onbereikbaar en in dit blog vertel ik je precies waarom en deel ik met jou een schitterend DIAMANT stappenplan waarover ik een e-book heb geschreven wat je onderaan dit blog kosteloos kunt aanvragen. Wil je direct het e-book aanvragen, klik dan hier of op het boek.

Ik heb zelf namelijk ook lange tijd gedacht dat zo’n leven totaal onbereikbaar zou zijn, o.a. omdat ik leef met gezondheidsklachten, en daarom nam ik genoegen met minder. Het voelde alsof er een schaduw over mijn leven lag.

Ik zie daardoor drie belangrijke redenen waarom zoveel vrouwen genoegen nemen met minder en dat leven 2.0 dus helemaal nooit gaan bereiken als ze daar niks aan veranderen en ik vertel je daarna wat voor moois ik mocht ontdekken in de DIAMANT methode.

 

 

Reden 1: Je schat jezelf niet op waarde

Je (h)erkent je eigen waarde niet voldoende, zodat je jezelf gaat vergelijken met anderen, waardoor je voor jezelf bevestiging ziet dat anderen inderdaad beter en verder zijn dan jij. 

In wat je doet, ben je vaak hard voor jezelf, veel meer dan goed is voor de groei van je liefdevolle hart. 

Je hebt je omgeving nodig om je goed te voelen en complimenten neem je geregeld bezwaard in ontvangst.

Reden 2: Je focus ligt onbewust op wat er ontbreekt

Je vindt het moeilijk om te accepteren wat er nu in je leven is en waar je nu staat. Daardoor voel je weerstand op aspecten van je huidige leven, waardoor er een stroom van onbewuste aandacht is voor wat er volgens jou nog niet in je leven is of juist op dat waar je bij vandaan wilt.

Dat voelt niet fijn, waardoor je er nog meer bij vandaan wilt en misschien wel hard aan het werk bent om jezelf af te leiden.

Reden 3: Je durft niet in actie te komen

Je lat ligt hoog en in combinatie met angst om te falen kom je zelden in beweging. Je twijfelt aan jezelf of je het wel kunt. En als je het kunt… dan doe je het nooit goed.

Je wilt het liefst eerst alles goed voorbereiden en je vraagt je tegelijk af of het wel wat gaat opleveren. Straks valt het tegen of wordt het niks of gaat het mis. Je zit in een vaste mindset.

Het liefst wil je dat alles goed voelt voordat je aan iets begint, waardoor je je comfortzone niet durft te verlaten als het gevoel niet klopt. Zo blijf je staan waar je staat.

Waarom zorgen deze 3 redenen ervoor dat je jouw mooiste leven 2.0 niet gaat bereiken?

Omdat je in een patroon terecht bent gekomen dat zich blijft herhalen: jij voelt je niet fijn over waar je staat en over je eigen schittering ligt een dikke laag stof.

Jouw innerlijke energie zwengelt een negatief en dof patroon aan zodra je op het punt staat om iets te veranderen. “Dit wordt op deze manier nooit wat. Dit gaat nog wel even duren…”

Je innerlijke kracht lijkt af en toe verdwenen in een bodemloze put, waardoor je niet in actie komt.

Oké, zul je denken… Wat nou als ik mezelf hierin herken? 

Weet dan dat waar je nu staat een prachtig startpunt is om het anders te gaan (leren) doen. Want dit herkennen bij jezelf is de eerste stap en dit doorbreken zal de weg vrijmaken voor jouw mooiste leven 2.0!

Ik heb lange tijd gedacht dat het met mij nooit wat zou worden. Ik vond het allemaal moeilijk en ik ging zowat stuk door het vergelijken met anderen en ik deed dus bepaald niet aardig tegen mezelf…

Het leven gaf me pittige lessen, zoals het leven met ziekte en vooral ook innerlijke twijfel. Door deze lessen mocht ik leren mijzelf en mijn leven helemaal op waarde te schatten. Ik ging mij zelf zien als een prachtige diamant. Onwijs waardevol en de moeite waard om in te geloven.

De DIAMANT kwam in mijn leven en ik herkende dat alle lessen die ik in dit leven heb geleerd, hier fantastisch mooi bij passen! Ik geef het nu aan jou door.

Hoe zou het zijn als JIJ jezelf op waarde schat, voor de prachtige diamant die je in essentie bent?

Dat is precies waarom ik mijn DIAMANT methode heb ontwikkeld waar al zoveel vrouwen enorm blij mee zijn – inclusief ikzelf! – omdat het ze precies brengt wat ze zoeken:
een praktische methode voor een lichter leven, zodat jij:

 • in jezelf en in het leven gelooft
 • jouw focus legt op liefde en groei, zodat je liefdevol handelt vanuit je krachtige gevoel én op basis van een diep vertrouwen
 • de wensen van je hart volgt en antwoorden op je af laat komen, zodat je ontspannen blijft in elke keuze en actie
 • voelt wat klopt voor jou, zonder naar anderen te kijken

Hoe zou dat zijn?

Dat geeft zoveel meer verbinding met je eigen leven en ook met jouw leven 2.0

Verbinding met jezelf en met anderen.

Als jij leeft VANUIT die krachtige vrouw dan zullen anderen daar ook toe uitgenodigd worden.

Dáárom is dit pad van groei zo belangrijk, omdat het leven vanuit jouw kracht en schittering een groots effect zal hebben op je eigen leven én op het leven van anderen!

Dat is precies waarom ik mijn DIAMANT methode heb ontwikkeld, zodat jij vol vertrouwen jouw leven gaat leven.

Zodat jij een kamer binnenloopt en iedereen zich omdraait omdat ze jou zien stralen!

De 7 stappen van de DIAMANT methode 

De DIAMANT methode richt zich op 7 stappen: 7 thema’s van persoonlijke groei die je helpen je volledige zelf te zijn en je uniekheid te ont-dekken.

Op weg naar jouw Lichter Leven. Want het is nooit 1 ding, het grijpt allemaal in elkaar.

Net als een diamant die ook uit meerdere kanten bestaat, die elk hun bijdrage leveren aan de gehele diamant.

Om welke 7 stappen gaat het in de DIAMANT methode?

 1. Dankbaarheid: Je verhoogt je levensfrequentie door in te tappen op de liefdevolle frequentie van dankbaarheid
 2. Ik-bewustzijn: Je laat het verhaal van ‘jouw ik’ los en creëert ruimte in je realiteit. Je volgt niet langer de stroom van gedachten en gepieker
 3. Acceptatie: Vanuit acceptatie mag het leven er volledig zijn zoals het is. Je herkent je weerstand en gaat het leven aan met alles wat er is 
 4. Mildheid: Je buigt je zelfkritiek om naar liefdevolle ondersteuning
 5. Aandacht en Actie: Je leert hoe je je aandacht steeds weer opnieuw kunt richten op waar je nu staat, waar je naartoe wilt en welke actie daarbij klopt voor jou
 6. Navigatie: Je zet voelen in als richtingaanwijzer/navigator
 7. Toekomst: Je gaat met vertrouwen je toekomst tegemoet

Met alle thema’s samen ga jij met andere ogen naar jezelf en je leven kijken en zodra je dat praktisch gaat toepassen in de praktijk, gaat het een mega groot verschil maken!

Dit is echt life changing!

Ik help met de DIAMANT methode vrouwen te schitteren zodat zij vanuit liefdevolle verbinding met hun ware zelf hun mooiste leven 2.0 creëren.

Je voelt bereidheid om ten volle in dit leven te leren en de stappen te zetten die passen bij JOU. Je merkt steeds vaker op hoe je kunt schitteren en genieten!

Daardoor komt jouw innerlijke schittering en licht voluit terug in je leven, wat het is nooit echt weggeweest. Het was alleen een beetje bedekt geraakt 😉 

Je stapt in jouw Lichter Leven.

Je eigenwaarde groeit en je bent meer in contact met je gevoel en intuïtie: jouw krachtige navigator en raadgever.

Zo ga je van een hoofd-leven naar een hart-leven.

En dán zet je exact de stappen die je wilt zetten, zodat je gaat doen wat nodig is om jouw talenten naar buiten brengen.

En dat doe je vanuit een diep vertrouwen, zodat jij met jouw licht van betekenis bent voor jezelf en voor anderen.

Wil jij lichter leven en weer stralen?

Download dan onder dit blog GRATIS het e-book ‘Ont-dek De Diamant In Jezelf’ en ga voluit voor jouw eigen schittering! Ik vertel je in het e-book uitgebreid over wat je kunt doen.

Alles in jouw systeem ademt jouw potentie. Je hebt zoveel talenten en het is tijd om te DOEN wat er voor nodig is om jouw eigen schitterende zelf in de wereld te gaan zetten.

Het is klaar met het gemuts, met het uitstellen en vermijden. Klaar met zelfkritiek en de mindset dat het nooit goed is, dat jij niet goed bent, dat anderen het beter kunnen.

Als jij voelt dat je een hoger doel hebt… voelt dat je jezelf verder mag ontwikkelen tot de krachtige vrouw die jij in essentie bent, zodat jij jouw krachtige energie uitstraalt en je je weer evenwichtig voelt, zet dan de eerstvolgende stap.

Want lieve, schitterende vrouw… jouw mooiste leven 2.0 is vlakbij! 

Liefs,

Marieke

BoekCoverOntdekDiamantInJezelf
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments