In 7 stappen leven vanuit zelfvertrouwen

Je wilde ingaan op de uitnodiging die je had gekregen om meer te vertellen over je expertise, maar je twijfel kreeg weer eens de overhand. En zo doe je wat je al vaker hebt gedaan: de uitnodiging afwijzen. Nu baal je van het gebrek aan durf en dat je veilig in je comfortzone bleef, want zo comfortabel voelt dat helemaal niet…

Wil jij in jezelf geloven?

Wil jij geloven dat je het in je hebt om te schitteren en stevig te staan? Kiezen voor jezelf om te leven vanuit je hart? Vanuit zelfvertrouwen jouw licht laten schijnen in deze wereld?

Dat verlangen hebben heel veel vrouwen.
En het kan zo ver weg voelen.

Maar dat is niet waar. Dat verlangen ligt binnen handbereik.

Hoe?
Door stap voor stap te kiezen voor lessen en ervaringen die passen bij dat verlangen.

Ik geef je 7 tips aan de hand van een ervaring die ik zelf heb opgedaan. Ik deel het met je omdat je dan ziet hoe zo’n ervaring tot stand komt vanuit gevoel en hoe belangrijk het is om echt te KIEZEN voor het opdoen van ervaringen omdat het je zelfvertrouwen gééft.

Wacht niet tot je het vertrouwen voelt om in actie te komen.
Kom in actie en het vertrouwen volgt.

Ik neem je even mee in de aanleiding en ik laat je aan de hand van 7 stappen zien hoe zoiets er in de praktijk voor mij uitziet. Dus ga met me mee 🙂

Sensiplan aanleiding

Naast mijn werk als Lichter Leven Coach, werk ik als consulent voor Sensiplan (https://www.sensiplan.nl/). Sensiplan is de meest betrouwbare methode voor natuurlijke anticonceptie en ik geef de Sensiplan cursus. Vanwege alle maatregelen geef ik al bijna een jaar al mijn lessen online, net als een aantal van mijn collega-consulenten.

Er kwam een mail voorbij met een wachtlijstje aanmeldingen van vrouwen/stellen. En ik dacht: wat zou het gaaf zijn als er nog meer consulenten ONLINE les gaan geven want dan kunnen we nog meer vrouwen hierover vertellen.

Stap 1: Stil staan

Er popte een idee op en tegenwoordig blijf ik dan even stil staan. Ik bekijk elk idee als een potentieel pareltje, zonder direct te oordelen van wel/niet.
Idee: “Wat als IK nou een Zoom sessie geef en mijn collega’s informeer over Online Lesgeven en dat we ervaringen gaan uitwisselen.”
Dus voordat ik met het idee doorga, sta ik even stil.

Stap 2: Als waarnemer kijken

Wat gebeurde er nadat het idee omhoog kwam? Bam. Daar kwam direct het gedoe: spanning en onrust. Gedachten: kan ik dit wel, kan niet iemand anders dit beter doen, durf ik dit wel.

De hele mindfuck kwam voorbij. En ik zag het. Als waarnemer. Ik zag het allemaal voorbij komen. En ik liet het er ZIJN. Het hoeft niet weg, het mag gewoon vrij zijn. Ik hoef er niet in mee te gaan.

Stap 3: Mijn hart verbinden met het resultaat

En dan voel ik in mijn hart. Hoe gaaf vind ik het resultaat? Hoe voelt het voor mij als ik zie dat mijn collega’s enthousiast raken om ook online les te geven? Hoe voelt het als ik zelf ook nieuwe dingen leer? Ik laat dit een moment door mijn hart en door mijn lijf stromen.
Oh dat voelt gaaf! Dat voelt fijn! En als het fijn voelt, ga ik naar stap 4.

Stap 4: Kiezen voor het pad

Het is mijn verantwoordelijkheid om een keuze te maken vanuit welk perspectief ik wil leven. Kies ik het pad van de beschermende mindfuck: doe het nou maar niet, Marieke.. dit kan weleens veel werk zijn/verkeerd aflopen/je gebrek aan talent laten zien/je enorm op je bek laten gaan/niemand zit hier op te wachten etc.

Of…

Kies ik het pad dat mij dichter naar mijn verlangen laat bewegen? Leven en werken vanuit intuïtie en vertrouwen. Nieuwe ervaringen opdoen die mijn hart me ingeeft en luisteren naar wat er zo gaaf kan zijn en in vertrouwen mijn stappen zetten. Het is MIJN keuze.

Stap 5: Een mindset van vertrouwen inzetten

Mijn mindset train ik:
Ik ben bereid de spanning en angst er te laten zijn, de onzekerheid. Het hoef niet weg, het mag er zijn.
Mijn collega’s vraag ik om hulp. Ik hoef het niet alleen te doen.
Hoe gaaf is het, dat ik mag proberen en spelen met het opdoen van nieuwe ervaringen.
Het Universum/God wil dat ik blijf groeien. Ik pak deze kans om te groeien.
Het is niet moeilijk, ik ben op weg om het te leren.
Universum/God laat me maar zien wat voor moois er mag ontstaan. Ik sta ervoor open om het te ontvangen.

Stap 6: Go for it en take the step

Laat los dat het perfect moet zijn, focus op de groei. Progression beats Perfection.

Concreet?
Ik heb mijn collega’s gemaild: hoe vinden jullie het als ik een online sessie zou organiseren? (In de actie zal alles duidelijk worden!)
Mijn mailbox stroomde over van enthousiaste reacties. Oke, duidelijk!

Next step: datumprikker
Mijn mailbox stroomde over van enthousiaste reacties.

Next step: mail mij je vragen/opmerkingen.
Wat een toffe mails ontving ik.

Next step: tot vanavond online!

Stap 7: Geniet. Enjoy the ride

En zo is het gegaan. Zo gaf ik de online sessie en het was gaaf! Het was nog mooier dan ik het mij vooraf had kunnen bedenken.

Ik heb zo zitten te genieten. Iemand maakte zelfs een opmerking over een andere collega die helemaal zat te shinen. Door mijn acties genoot zij dus ook!

Dit is hoe ik mijn Lichter Leven leef:

In vertrouwen in mijn kracht staan en mijn licht delen met anderen.
En dit is exact wat ik vanuit mijn hart met zoveel liefde aan jou door wil geven.

Bedek je eigen Licht niet langer, maar dat KIES voor jouw Licht

Want echt, de wereld wacht op jou om te shinen!

Wil jij meer schitteren vanuit zelfvertrouwen? Krachtig en liefdevol leven?

Dan is mijn Diamant coaching voor vrouwen vast iets voor jou! Check op mijn website het Diamant Traject.

Liefs,
Marieke

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments