Ik was 5 jaar erg vermoeid en zodra ik iets van stress ervaarde was ik direct terug bij af. Stress van buitenaf maar ook stress gecreëerd door piekeren en heftige emotionele reacties.

Met grenzen had ik veel moeite; voelen, bewaken, accepteren en respecteren. Te veel doen, te weinig doen, ‘’verkeerde’’ dingen doen (energievreters) en eenzaamheid speelde ook een rol.

Eerder had ik een traject Zijnsorientatie gedaan (er mee zijn/accepteren van dat wat er is) maar dat was erg abstract. Ik kon er in ieder geval weinig handen en voeten aan geven. Marieke weet hetzelfde lekker praktisch en aards te maken zodat Lichter Leven mogelijk wordt.
Voor mij was Marieke ook het voorbeeld van leven met chronische vermoeidheid.

Nog voordat ik voor het traject koos, heeft Marieke mij meerdere malen ondersteund met haar wijze raad en haar lieve woorden. En dat was absoluut iets wat ik nodig had, gezien mijn relaties met mensen wel eens positief gekleurd mochten worden.

Ik heb geleerd mildheid voelen voor mezelf ipv kei hard afstraffen wat ik voel, denk of doe/gedaan heb. Dankbaarheid is nu een steun in zware tijden.

Ik voel me meer zelfredzaam. Ik heb een EHBO kit gemaakt: bij spanning, stress, emoties pak ik iets uit de doos om te gaan doen en zo tot rust te komen.

Ik pas meer zelfzorg toe en ik weet hoe ik om kan gaan met mijn emoties en hoe ik uit de gedachtenmolen kan stappen.

Ook heb ik stapjes gemaakt in het loslaten van de controle. Ik heb stress verhogende, energievretende activiteiten losgelaten en ik ben gaan puzzelen. Ik bewaak mijn grenzen veel beter.
Ik doseer mijn activiteiten, maak keuzes en ik ben weer voorzichtig (sociaal) actief zoals het bezoeken van het theater. Iets wat mij veel energie geeft!
Rilana
Ik ben het traject gaan volgen omdat ik graag een expositie van mijn werk wilde maken. Aangezien ik lang beperkt was tengevolge van een burn-out zat daar nogal wat zwaarte en moeite op en daar liep ik helemaal op vast.

Marieke heeft een heel positieve en lichte kijk op allerlei lastige situaties, zonder zweverig te zijn. Haar traject kan ik omschrijven als realistisch, goed onderbouwd, deskundig, en door haarzelf goed doorleefd.

Ze belooft geen gouden bergen maar houdt de realiteit in de gaten en zet er een "en" naast. Dat wil zeggen dat zware gevoelens niet weg hoeven maar dat dit gevoel niet het laatste woord hoeft te hebben en dat er mogelijkheden zijn die eerder niet zichtbaar waren.

Wat mij veel heeft gebracht is dat de focus niet ligt op  "hoe het komt" hoe je er nu aan toe bent maar "hoe bereik je wat je wilt" en "welke keuzes maak je daarin".

De zwaarte is niet weg maar mijn leiderschap over deze gevoelens is wel toegenomen. Ik weet inmiddels ook waarom ik ergens wel of niet wil exposeren en hoe dat komt.

De sleutel van wat ik graag wil en wat goed voor mij is, zit nu in mijn eigen zak. Daardoor kan er groei ontstaan, van angst naar vertrouwen en van beklemming naar spannend en leuk. Op de manier waarop ik het aan kan.

Marieke is een vreselijk lief, betrokken, goed mens met humor. Een TOP vrouw en goede coach om mee samen te werken. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen!
Monique
"Marieke is écht een hele fijne coach die voor mij zelf het voorbeeld is van iemand die heel bewust de switch heeft gemaakt naar een lichter leven! Ik heb echt bewondering voor haar en ik ben blij dat ik voor haar begeleiding heb gekozen!"
Jacqueline
“Dankzij de gesprekken met Marieke heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag en gedachten en dat is enorm waardevol.

Het was mijn eerste keer coaching door iemand die zelf leeft met een chronische aandoening. Voor mij had dit veel meerwaarde. Marieke snapt hoe het is en weet daarom, zonder daar de nadruk op te leggen, hoe ze echt kan verbinden met je.

Door de sessies die ik met haar heb gehad ben ik erachter gekomen dat ik stapje voor stapje een lichter leven kan leiden. Het is work in progress maar door onze sessies ben ik mij nu veel bewuster van mijn eigen valkuilen en vooral van mijn mogelijkheden. Ik merk nu al dat ik met minder angst en meer zelfvertrouwen in het leven sta.“
Tess
"Ik ben dankbaar dat via jouw coaching mijn vertrouwen in mijn lijf en mijn Zijn is hersteld 💫

Jouw psychologische kennis in combinatie met jouw spiritualiteit maakte het traject tot een uniek, kwalitatief en liefdevol bewustwordings- en helingsproces 💖✨
Miriam
"In mijn nieuwe werkomgeving ging ik niet met een voldaan gevoel naar huis. Ik voelde me falen. Kon ik het opeens niet meer? Ik merkte dat anderen over mijn grenzen gingen.

Met Marieke en het traject werden mijn faalmomenten leermomenten en ik leerde mezelf ruimte te geven en hierin mild te zijn. Toen kon ik ook ruimte némen waar nodig.

Het is steeds minder afhankelijk van de omstandigheden/ gebeurtenissen buiten mij hoeveel ruimte ik neem en ik laat niet meer anderen voorschrijven hoe ik mij zal voelen. Ik ben nu zichtbaar, ongeacht de omstandigheden. Dat is zo gaaf! Dat gun ik iedereen.

De vrouwen in mijn groep zijn mijn vertrouwelingen geworden. Ik voel me positief over mezelf en ik kijk met vertrouwen naar de toekomst.
Margreet
"Mijn scheiding was een heftige beslissing waar ik mij heel schuldig over voelde. Ik werd heen en weer geslingerd tussen wat ik moest doen.

Ik was totaal niet meer blij met mezelf en met mijn leven al deed ik wel alsof. Het liefst wilde ik weg, wilde ik me verstoppen in een klooster.

Bovendien had ik geen idee wie ik nou was en wat ik wilde. Ik bleef maar in een cirkel ronddraaien en kwam er niet uit. Ondanks verschillende therapieën via de huisarts kwam ik maar een heel klein beetje verder.

Ik wist dat er iets moest gebeuren waarmee ik uit die cirkel zou komen en het traject met Marieke bleek de beste keuze ooit want wonder boven wonder voel en kies ik nu zo uit mezelf, het is niet te vergelijken met hoe ik was.

Mijn omgeving merkt het verschil op en zeggen dat ze eindelijk weer Sandra zien. Ze vertrouwen er weer op dat ik het aankan.

Ik ben dankbaar voor deze lessen en voor mijn leven nu. Ik richt mij op groei en bewustzijn, ben veel milder over mijn gedrag, ik sta in verbinding met mijn hart en intuïtie.

Het is een ongelooflijke ontwikkeling en enorm fijn om het zo te voelen!"
Sandra
“Voordat ik bij Marieke terecht kwam liep ik constant tegen mijzelf en mijn kwetsbaarheid aan en had daardoor al jaren voor mijn gevoel geen aansluiting met andere mensen.

Ik keek naar mezelf op een verwijtende manier en mijn nare gedachten en angsten bepaalden mijn overgrote deel van mijn leven. Ik dacht in tekortkomingen, vergeleek mijzelf vaak met anderen en was ontevreden met wie ik was geworden.

Ik wilde graag een ommekeer in mijn bestaan en het positieve van het leven ervaren maar ook niet weglopen voor de moeilijke kanten van het leven. Ik wilde de spontane Debby die ik ooit was weer naar boven halen zonder het gevoel te hebben dat ik mijzelf verloochende. Met plezier samen met anderen in het leven staan en mensen blij maken via mijn werk als hostess.

Het traject met Marieke kwam op de juiste tijd voor mij.

Met haar liefdevolle en toegewijde manier van coachen, ben ik van mijn hoofd naar mijn hart gegaan. Het gepieker in mijn hoofd is gestopt en ik voel nu een rustig en vredig gevoel van binnenuit, zodat ik het leven en de gebeurtenissen die er zijn vol vertrouwen ervaar.

Marieke geeft als geen ander aan dat zij zelf ook altijd bezig blijft met bewustzijn & groei en weet door haar vraagstelling je dicht bij jezelf te krijgen. Door je steeds weer naar situaties te laten kijken door de bril van liefde kom je uit bij de beste versie van jezelf. En ik weet dat deze versie altijd blijft doorgroeien zolang ik mijzelf daar voor inzet. Het is belangrijk om voor jezelf te voelen dat je deze uitdaging aan wil gaan om echt een lichter leven te kunnen gaan leiden en met meer zelfvertrouwen en bewustzijn in het leven te staan.

Voor mij was het gevoel heel sterk dat ik Marieke en haar zorgvuldig en steeds weer op maat gemaakte begeleiding nodig had zodat ik zelf de goede stappen kon zetten voor een betere toekomst. Mijn werk als hostess ben ik in het juiste licht gaan zien en ik weet dat ik met mijn activiteiten een stukje extra gezelligheid en aandacht kan geven aan mijn medemens. Voor mij is alles op z’n plekje gevallen en ik gun nog heel veel mensen deze fijne ervaring en reis samen met Marieke en gelijkgestemde vrouwen om vanuit je hoofd naar je hart te gaan in dit traject.

Marieke bedankt voor wie jij bent en wat je deelt!”
Debby
“Marieke is een hele fijne coach. Ze luistert goed en kan altijd de juiste vragen stellen. Hierdoor ga je nadenken en zie je dingen die je eerst over het hoofd zag. In mijn ogen is Marieke een sterke en wijze vrouw die een lange weg heeft afgelegd. Tot op de dag van vandaag is ze bezig om zichzelf verder te ontwikkelen. Hierdoor heb ik heel veel respect voor haar en ze is een groot voorbeeld voor mij.”
Gözde
Laatst heb ik meegedaan aan de mooie workshop Connecting the dots. Best spannend zo met m’n gezicht in beeld als je dat zelfs door de Corona niet gewend bent. Maar dat is zo voorbij. Marieke stelt je meteen op je gemak. Ze loodst je liefdevol door de opdrachten. Ik kreeg een mooi zelfinzicht waar ik meteen actie op ondernomen heb. Zonder deze workshop had ik dat nooit gedaan. Mijn mooie inzicht is: als je eigen beker niet vol is zul je altijd handelen uit tekorten. Daarnaast had ik nog een (korte) PRIVE sessie waar ik veel aan heb gehad. En dat alles met respect en liefde, dat vóél je ook gewoon! Hartstikke tof, veel dank daarvoor. Vanaf nu ga ik dus eerst mijn eigen beker vullen! Cursus pottenbakken, here I come!!!😉😀😘
Brenda
“Ik heb het gesprek als erg prettig ervaren. Je hebt een open en toegankelijke houding, hierdoor voelde ik mij erg snel op mijn gemak. Het is toch best spannend als je een vreemde ontmoet via het internet en dan over onderwerpen gaat praten waar toch best wat lading op kan liggen. Dit nam jij bij mij erg weg met de energie die je mee brengt in het gesprek. Rustig, open, maar ook enthousiast en energiek.”
Yara
“Deze prachtige online workshop is zeer leerzaam en verhelderend. Leuke opdrachten, heldere uitleg en met positieve en liefdevolle begeleiding.“
Nathalie
“De zielsverlangenlegging die Marieke voor mij heeft gelegd was heel bijzonder. Vier kaarten die mij letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven waren. En doordat we de kaarten uitgebreid hebben besproken, werd het me heel duidelijk welke zo groot mogelijke kleine stappen ik als eerste kan gaan zetten.”
Caren
“Ik heb de online workshop gevolgd bij Marieke.

Vooral als je je uit balans voelt of zoekende bent is deze workshop een kans om een pas op de plaats te maken. Tevens is het een kans om je kwetsbaar op te stellen, ook naar anderen toe.

Ik voel nu creatieve energie om verder met mijn schatkaart aan de slag te gaan en ik zie in dat ik een hele weg heb afgelegd en nu toch maar mooi ben waar ik nu ben. De rest zal ik ook aankunnen.”
Lauren
“Door de online workshop ‘Connecting the dots’ ben ik op een nieuwe manier naar het verleden en naar mijn eigen kracht gaan kijken. Marieke begeleidt op een warme, aandachtige en veilige manier en spiegelt je liefdevol.”
Karen
“Wat heb ik genoten van de workshop! Over mezelf leren en het creatief verwerken.

De aandacht van Marieke voor ons als deelnemers was prettig. Ze stelde goede vragen, zodat ik ook zelf tot mooie inzichten kwam waar ik mee verder kan.

De verbondenheid met de andere deelnemers was fijn om te ervaren. We zijn allemaal unieke vrouwen met ons verdriet, moeilijke kanten maar ook veel positiviteit in ons leven. En wat zijn we krachtig!

Tijdens de creatieve opdracht kwamen er persoonlijke verhalen los. Dit droeg ook weer bij aan het gevoel van ‘Ik ben niet de enige die een lichter leven nodig heeft’. We hebben elkaar nodig.

Kortom, een aanrader.”
Riëtte
“Laagdrempelig, praktisch, vertrouwd en je wordt begrepen!

Een workshop in een huiselijke sfeer met een kleine vertrouwde groep met gelijkgezinden. Fijn om creatief bezig te zijn en met elkaar te praten. Ik heb inzicht gekregen hoe mijn reis is verlopen naar mijn eigen ik en hoe ik stappen kan zetten om gelukkiger te zijn. Dit mogen stapjes zijn.

‘A journey of a 1000 miles begins with a single step’

Door de workshop begrijp ik beter hoe het komt waar ik nu sta en dat ik dit mag omarmen. Ik voel mij vertrouwd verder te gaan met mijn reis.

Bedankt Marieke!”
Jaimy
“Ik heb bij Marieke de workshop ‘Ontdekkingsreis naar jouw Lichter Leven’ gevolgd. We waren met 4 vrouwen in een huiselijke sfeer.

Marieke gaf op een fijne manier leiding aan de gesprekken. Wat ik erg prettig vond was de afwisseling van gesprekken met creatieve oefeningen.

Ik heb meer inzichten gekregen in mijzelf en handvatten om ‘lichter te leven’.

Zeker een aanrader!”
Annette
“Marieke heeft mij heel erg geholpen bij het peilen en formuleren van mijn gevoelens. Door met Marieke te praten, kwam ik bij de volgende stap om mezelf te vragen “wat moet ik nog zien”? Als je vastloopt in het leven of op je pad van genezing, kun je terecht bij Marieke. Zij is een persoon die je stimuleert om jouw eigen krachten te gebruiken om verder te komen in je leven. “
Lauriane
“Marieke komt erg betrokken en open over, daardoor voel je je meteen op je gemak. Verder luistert zij goed en geeft je handvatten om zelf ook na te denken hoe je dingen anders kunt doen, zodat het beter voor je werkt.”
Inge