Accepteer waar je staat en groei

In de workshop die ik afgelopen vrijdag aan een aantal schitterende vrouwen gaf, kwamen we op een waardevol punt uit. Durf je stil te staan bij wat er op dit moment is en wie jij op dit moment bent? Echt even stil staan.


En wat zou het je opleveren als je dat met acceptatie en mededogen doet?
Het antwoord was ‘rust’.

Misschien zie jij geregeld deze boodschap voorbij komen op bijvoorbeeld social media: ‘Word de beste versie van jezelf’. Deze boodschap kan je het gevoel geven dat jij op dit moment niet goed bent en.. wat er in jouw leven is, daar mankeert ook het nodige aan. Niet bepaald ‘de beste versie’… En dat is echt een waardeloos gevoel.

Door het horen van die boodschap met het perspectief van goed-fout, kun je steeds meer gaan geloven dat je nu nog in de ‘mindere versie van jezelf zit’.
Het is niet goed, het gaat niet goed, jij bent niet goed (genoeg).
Dat levert een brok weerstand op van heb ik jou daar.

En als je dat herkent, dan herken je dit misschien ook: het duurt bij jou allemaal zo laaaang.. terwijl die anderen ‘er al zijn’.
Alsof het leven een reis is van A naar B.
Dat is het niet.

Je kunt meer ruimte krijgen op dit onderwerp door jezelf de juiste vraag te stellen:

Hoe kan ik bloeien als mens in het nu?

Ik schreef daar eerder een blog over: Bloei waar je bent geplant.
En ook schreef ik over de prachtige metafoor de lotusbloem. Deze bloem, met haar wortels in de modder. Die modder heeft de bloem NODIG om te groeien en te BLOEIEN.

En dit betekent niet dat ik tegen persoonlijke ontwikkeling ben en dat ik vind dat alles moet blijven zoals het is. Dat gaat ook niet, want alles verandert altijd. Mijn boodschap is juist dat we in elk moment mogen leren en kunnen groeien van wat er op ons pad komt. Dat we goed voelen wat elk moment met ons doet. Dat we leven in het nu, want het is continu nu. Het is het NU waarin we leven en bewegen en groeien.

Mijn perspectief en boodschap is gericht op groeien en bloeien. Voor jezelf helder hebben waar je naartoe wilt groeien vanuit een weten dat waar je nu staat helemaal oké is. Dat weet de lotusbloem ook: haar weg naar boven is al vroeg bekend. En de fase door de modder accepteert ze als onderdeel van de totale groei.

Plant zaadjes voor je verlangens en je groei, koester ze, geef ze liefdevol voeding om te groeien en kom in actie hoe dat op dit moment bij je past.
En het belangrijkste: eer de plek waar je nu staat. Geef het de waarde die het toekomt.

Want het is zo gaaf om een waardevol leven te leven, in het nu, met alles wat er op dit moment is. Dankbaarheid te voelen voor wat je hebt, mededogen te voelen voor wat er nog niet makkelijk is en tevreden te zijn met wie je bent, op dit moment, zonder te moeten streven naar ‘het beste’.

Het is zo vermoeiend als de drijfveer in je leven het streven naar steeds beter is vanuit de energie van weg willen van waar je nu staat. Dat duwt je alleen maar verder weg van wat er werkelijk toe doet in dit leven. Het is een als-dan constructie dat energetisch zoveel zwaarte met zich meebrengt en dit dient jouw groei totaal niet.

Het beste is er al, omdat jij er bent.

Het geeft juist rust als je ‘oke’ bent met wat jij hebt, wat er speelt, wie jij bent en hoe jij leeft. Dat je doet wat past bij jou. Wat goed voelt voor jou.
Dat je leert ‘goed te voelen’, in plaats van steeds ‘je goed voelen’. Dat je leert dat tegenslagen en emoties horen bij het mens-zijn. Dat je dat accepteert en er van leert.

Deze levenswijze geeft echt zoveel rust. Je komt in het stille midden.

In mijn coaching leg ik uit hoe gaaf het is als je naar jezelf en naar je leven kunt kijken met deze bril van groei en liefde. Hoe je dat doet en wat dat oplevert.

Want wie uit ontevredenheid blijft streven naar ‘de beste versie van zichzelf’ die blijft worstelen. Grote kans dat je je dan afkeert van lastige emoties en gedoe, want je moet toch sterk en positief zijn?

Wie houdt dat vol? Niemand.

Juist als je vanuit het stille midden je leven leeft, zul je rust ervaren om de dingen te doen die je wilt doen vanuit je hart.

En dan kan het zomaar zijn dat je eindelijk de dingen doet waar je al zo lang naar uitkijkt, omdat je niet langer wacht tot het beter wordt.

Of dat je met kalmte en rust oppakt wat je al een tijdje voor je uitschuift, of juist met mededogen kijkt naar de dingen waar je tegenaan loopt.


Ik luister met alle liefde naar je en voel met je mee waar je nu staat en waar je graag naartoe wilt. Je hoeft dit niet alleen te doen. Samen kom je verder ????

Acceptatie voor het punt waar ik nu sta, heeft mijn leven veranderd.
Het geeft me zoveel rust en ook een hogere energie om vanuit te leven.

Acceptatie is daarom ook onderdeel van de Diamant coaching die ik aanbied.

Wil je eens samen kijken over wat deze coaching voor jou kan betekenen?
Vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Je bent het echt zó waard om te stralen en je eigen kracht te voelen!

Lieve groet,

Marieke

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x