Heb jij je altijd anders gevoeld?

Heb jij in je leven ervaren dat je niet leek te passen in de wereld waarin je opgroeide? Misschien in je gezin van herkomst of in de omgeving.
Had je een gevoel dat je anders was, maar kon je er de vinger niet opleggen?

Aanpassen

Als je dit hebt ervaren, heb jij misschien ook geprobeerd om overeind te blijven door je aan te passen. Heb je de vragen die je jezelf stelde op een gegeven moment aan de kant gezet, omdat het je onrust gaf. Het leek makkelijker om mee te gaan, hoeveel wrijving dat innerlijk ook gaf.

Hoeveel je van jezelf ook ging bedekken, het leek toen de beste optie.
In werkelijkheid raakte jij, de echte jij, ver verwijderd van je wie je in essentie bent.

Verder weg van jezelf

Het werd een leven van hard werken en je betrok je hoofd erbij om hier goed over na te denken en zaken te beredeneren. Vermoeiend en stressvol.
En diep van binnen weet je het: als je dit niet gaat keren, dan drijf je nog veel verder weg van je essentie.

En dan is het zo bijzonder, dat je in deze tijden van verandering, steeds vaker merkt dat je innerlijke waarheid een weg naar buiten wil. Het is een soort pull die niet meer te negeren valt.

Je verlangen groeit om van een hoofd-leven naar een hart-leven te gaan. Jóuw hart-leven. Zodat je ontdekt wat de waarheid is voor jou.

Leven in vertrouwen, zelfliefde en acceptatie

De waarheid die je misschien wel aan de kant hebt gezet voor de waarheid van een ander. De waarheid die je volledige vrijheid zal geven zodat je voluit kunt leven in vertrouwen, zelfliefde en acceptatie.

Ik herken het opzij zetten van je eigen waarheid als geen ander.
Het is sinds een aantal jaar dat ik me besef dat ik mijzelf in mijn leven de rug heb toegekeerd. Ik was een jong meisje dat opgroeide in een religie die niet bij mij paste. Ik merkte zoveel dingen op, waar ik vragen over stelde maar waarvan het antwoord niet klopte voor mij. Ik deed zo mijn best mij te confirmeren aan de waarheid van anderen, dat ik in die waarheid ging geloven. Dacht ik.

Om te voldoen aan het plaatje ging ik ver. Ik zette meerdere maskers op en zei mezelf onbewust vaarwel. Jarenlang.

Maar het klopte niet. Ik klopte niet.
Ik voelde de afgelopen jaren steeds vaker een pull. Er wilde iets gezien worden. Mijn ziel, mijn pure potentieel, mijn essentie. Het wilde zich van binnen naar buiten bewegen.

En dat deed mijn leven schudden op haar grondvesten.
Alles waarvan ik dacht dat het de waarheid moest zijn, werd overhoop gegooid. En ik mocht zelf de puzzel opnieuw gaan maken en ik voelde dat ik dat niet alleen hoefde te doen.

In het ont-wikkel proces dat volgde ont-dekte ik de diamant in mijzelf. De diamant die ik altijd al was. Precies goed.

En ik kwam erachter dat ik de diamant zelf was gaan bedekken. Niet bewust, nee, dat niet. Onbewust door allerlei situaties en mensen die ik als een inspirerend voorbeeld zag. Of door mensen die ik als ‘belangrijker’ beschouwde. Zij zouden het vast wel weten.

Wil jij jezelf ontdekken?

Misschien herken je dit. Dat je door omstandigheden de diamant in jezelf bent gaan bedekken. En voel je steeds vaker de pull om op ont-dekkingsreis te gaan.

Ik nodig je uit om hier een stap in te zetten. Je bent het zó ontzettend waard om voluit te leven!

Ik snap dat zo’n stap zetten spannend kan zijn, daarom heb ik een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

1. Lees of luister het verhaal ‘De ontdekking van de hemel’ dat ik op mijn website heb geplaatst in tekst of audio. Het verhaal gaat over jezelf zien voor wie je werkelijk bent. Ben jij een adelaar of een kip 🙂

2. Vraag het werkboek ‘De Levenslijn’ aan bij deze blog: Van chaos naar helderheid om te ontdekken dat alle ups en downs bij jouw leven horen.

3. Ga het gesprek met mij aan om te kijken of het Diamant Traject bij je past en breng jouw innerlijke schittering terug in je leven.

Lieve, schitterende vrouw..

Begin vandaag nog met het ont-dekken van de diamant die jij in essentie bent.
Je hebt er lang genoeg mee gewacht of het steeds ‘zelf’ geprobeerd.

Dat is niet nodig, je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Dat is waarom ik coach ben geworden, om je te ondersteunen bij jouw reis.

Wij zijn in essentie liefde en dat verbindt ons met elkaar. Maak daar gebruik van, het is een teken van krachtige prachtige kwetsbaarheid.
Ik zie JOU.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x