3 redenen waarom zoveel vrouwen genoegen nemen met minder

In deze tijd voelen veel vrouwen dat de boodschap van licht en liefde en persoonlijke groei hun hart raakt. Je volgt inspirerende Insta accounts, leest toffe boeken over de kracht van het universum en het nu, bekijkt webinars over interessante onderwerpen etc. Het klinkt allemaal zo mooi en je voelt dat je stapjes zet, maar toch…

In je hoofd weet je het wel, maar in je hart leef je nog een ander leven. Je ‘oude’ leven.

In waar je nu staat, blokkeer je vaker dan je wilt. Iets houdt jou tegen om te kiezen en echt stappen te zetten om een fijner en mooier leven te creëren, zodat je talentvol in je comfortzone blijft zitten.

Lichtheid en liefde voel je bij vlagen in je hart, en de verbinding daarmee voelt zo goed!

Je voelt af en toe dat het anders zou kunnen: Jouw leven 2.0 waarin er meer vertrouwen is, plezier, rust, liefde en overvloed… maar dat gevoel ebt even snel weer weg.

In deze blog vertel ik je hoe ik kijk naar het leven, naar jou en naar jouw versie 2.0 en hoe je je daar voor 100% mee kunt verbinden via 7 stappen.
Maar eerst wil ik je laten weten dat ik weet waar je doorheen gaat: dat op en neer gaan van + naar – is om gek van te worden!

Want gefrustreerd terugvallen kost energie

Hard weer terugvallen naar waar je nu staat en het gevoel van verbinding weg voelen stromen… je neemt (misschien wel gefrustreerd) genoegen met minder…

Hoop en onzekerheid wisselen elkaar af.

Vertrouwen in jezelf en in je leven.. het is geregeld ver te zoeken, zodat je merkt dat er een bepaalde donkerheid in je leven is, een zwaarte.

En ik voel met je mee: Het is zo begrijpelijk.

Want het is nog niet makkelijk om alles wat je aan het leren bent, jouw bewustzijnsverhoging, om te zetten in de praktijk, in jouw leven hier op aarde.

Oude patronen laten zich niet zomaar afbreken, zo voelt het…

Het is alsof je wel genoegen móet nemen met minder. Jouw leven 2.0 voelt soms zo onbereikbaar…


Alleen.. ik zie jouw leven 2.0 helemáál niet als onbereikbaar!

Maar er zijn wel drie belangrijke redenen waarom zoveel vrouwen genoegen nemen met minder en dat leven 2.0 dus helemaal nooit gaan bereiken als ze daar niks aan veranderen.

Reden 1: Je schat jezelf niet op waarde

Je (h)erkent je eigen waarde niet voldoende, zodat je jezelf gaat vergelijken met anderen, waardoor je voor jezelf bevestiging ziet dat anderen inderdaad beter zijn. 

Je gelooft soms niet eens dat er überhaupt een ‘mooiste leven’ voor jou is weggelegd. Je bent hard voor jezelf, veel meer dan goed is voor de groei van je liefdevolle hart. 

Je hebt je omgeving nodig om je goed te voelen en complimenten neem je geregeld bezwaard in ontvangst.

Reden 2: Je focus ligt onbewust op wat er ontbreekt

Je vindt het moeilijk om te accepteren wat er nu in je leven is en waar je nu staat. Daardoor voel je weerstand op aspecten van je huidige leven, waardoor er een stroom van onbewuste aandacht is voor wat er volgens jou nog niet in je leven is.

Dat voelt niet fijn, waardoor je er nog meer bij vandaan wilt en misschien wel hard aan het werk bent om jezelf af te leiden.

Reden 3: Je durft niet in actie te komen

Je lat ligt hoog en in combinatie met angst om te falen kom je zelden in beweging. Je twijfelt aan jezelf of je het wel kunt. En als je het kunt… dan doe je het nooit goed.

Je wilt het liefst eerst alles goed voorbereiden en je vraagt je tegelijk af of het wel wat gaat opleveren. Straks valt het tegen of wordt het niks of gaat het mis. Je zit in een vaste mindset.

Het liefst wil je dat alles goed voelt voordat je aan iets begint, waardoor je je comfortzone niet durft te verlaten als het gevoel niet klopt. Zo blijf je staan waar je staat.

Waarom zorgen deze 3 redenen ervoor dat je jouw mooiste leven 2.0 niet gaat bereiken?

Het belangrijkste punt is jouw innerlijke energie die een negatief dof patroon aanzwengelt:
Vanuit een ‘bleh gevoel’ is het verdraaid lastig om fantastische dingen te bereiken.

Je komt in een patroon terecht dat zich blijft herhalen: jij voelt je niet fijn over waar je staat en over je eigen schittering ligt een dikke laag stof.

Je innerlijke kracht lijkt af en toe verdwenen in een bodemloze put, waardoor je niet in actie komt.

Zo blijft je leven nagenoeg hetzelfde en dit alles bevestigt wat jij al dacht: dit wordt nooit wat en het gaat nog wel even duren voordat ik hieruit kom.. 

Oké, zul je denken… Wat nou als ik mezelf in een of meerdere redenen herken? 

Weet dan dat waar je nu staat een prachtig startpunt is om het anders te gaan (leren) doen. Want dit herkennen bij jezelf is de eerste stap en dit doorbreken zal de weg vrijmaken voor jouw mooiste leven 2.0!

Hoe zou het zijn als jij jezelf op waarde schat, voor de prachtige diamant die je in essentie bent?

Hoe zou het zijn als je in jezelf en in het leven gelooft, met jouw focus op liefde en groei, zodat je liefdevol handelt vanuit je krachtige gevoel én op basis van een diep vertrouwen?

Dat je de wensen van je hart volgt en antwoorden op je af laat komen, zodat je ontspannen blijft in elke keuze en actie.

Dat je voelt wat klopt voor jou, zonder naar anderen te kijken.

Hoe zou dat zijn?

Dat geeft zoveel meer verbinding met je eigen leven en ook met jouw leven 2.0

Verbinding met jezelf en met anderen.

Als jij leeft VANUIT die krachtige vrouw dan zullen anderen daar ook toe uitgenodigd worden.

Dáárom is dit pad van groei zo belangrijk, omdat het leven vanuit jouw kracht en schittering een groots effect zal hebben op je eigen leven én op het leven van anderen!

Dat is precies waarom ik mijn DIAMANT methode heb ontwikkeld, zodat jij vol vertrouwen jouw leven gaat leven.

Zodat jij een kamer binnenloopt en iedereen zich omdraait omdat ze jou zien stralen!

De 7 facetten van de DIAMANT methode 

De DIAMANT methode richt zich op 7 facetten: 7 thema’s van persoonlijke groei die je helpen je volledige zelf te zijn en je uniekheid te ont-dekken.

Op weg naar jouw Lichter Leven. Want het is nooit 1 ding, het grijpt allemaal in elkaar.

Net als een diamant die ook uit meerdere kanten bestaat, die elk hun bijdrage leveren aan de gehele diamant.

Om welke 7 thema’s gaat het in de DIAMANT methode?

  1. Dankbaarheid: Je verhoogt je levensfrequentie door in te tappen op de liefdevolle frequentie van dankbaarheid
  2. Ik-bewustzijn: Je laat het verhaal van ‘jouw ik’ los en creëert ruimte in je realiteit
  3. Acceptatie: Vanuit acceptatie mag het leven er volledig zijn zoals het is. Je herkent je weerstand en gaat het leven aan met alles wat er is 
  4. Mildheid: Je buigt je zelfkritiek om naar liefdevolle ondersteuning
  5. Aandacht en Actie: Je leert hoe je je aandacht steeds weer opnieuw kunt richten op waar je nu staat, waar je naartoe wilt en welke actie daarbij klopt voor jou
  6. Navigatie: Je zet voelen in als richtingaanwijzer/navigator
  7. Toekomst: Je gaat met vertrouwen je toekomst tegemoet

Met alle thema’s samen ga jij met andere ogen naar jezelf en je leven kijken en zodra je dat praktisch gaat toepassen in de praktijk, gaat het een mega groot verschil maken op weg naar jouw mooiste leven 2.0.

Dit is echt life changing!

Je voelt bereidheid om ten volle in dit leven te leren en de stappen te zetten die passen bij JOU. Je merkt steeds vaker op hoe je kunt schitteren en genieten!

Daardoor komt jouw innerlijke schittering en licht voluit terug in je leven, wat het is nooit echt weggeweest. Het was alleen een beetje bedekt geraakt 😉 

Je stapt in jouw Lichter Leven.

Je eigenwaarde groeit en je bent meer in contact met je gevoel en intuïtie: jouw krachtige navigator en raadgever.

Zo ga je van een hoofd-leven naar een hart-leven.

En dán zet je exact de stappen die je wilt zetten, zodat je gaat doen wat nodig is om jouw talenten naar buiten brengen.

En dat doe je vanuit een diep vertrouwen, zodat jij met jouw licht van betekenis bent voor jezelf en voor anderen.

Ik help met de DIAMANT methode vrouwen te schitteren zodat zij vanuit liefdevolle verbinding met hun ware zelf hun mooiste leven 2.0 creëren.

Wil jij lichter leven en weer stralen?

Download dan onder dit blog GRATIS het e-book ‘Ont-dek De Diamant In Jezelf’ en ga voluit voor jouw eigen schittering!

Alles in jouw systeem ademt jouw potentie. Je hebt zoveel talenten en het is tijd om te doen wat er voor nodig is om jouw eigen schitterende zelf in de wereld te gaan zetten.

Het is klaar met het gemuts, met het uitstellen en vermijden. Klaar met zelfkritiek en de mindset dat het nooit goed is, dat jij niet goed bent, dat anderen het beter kunnen.

Als jij voelt dat je een hoger doel hebt… voelt dat je jezelf verder mag ontwikkelen tot de krachtige vrouw die jij in essentie bent, zodat jij jouw krachtige energie uitstraalt en je je weer evenwichtig voelt, zet dan de eerstvolgende stap.

Want lieve, schitterende vrouw… jouw mooiste leven 2.0 is vlakbij! 

Liefs,

Marieke