Lichter Leven met je chronische aandoening: een website om jou te helpen

Ik heb de afgelopen tijd veel contact gehad met vrouwen die te maken hebben met chronische gezondheidsklachten. Ik heb ze gevraagd waar zij zoal tegenaan lopen. Misschien herken je je in wat zij mij vertelden?

Je vergelijkt jezelf met andere vrouwen die wel gezond zijn en je krijgt daardoor het gevoel dat je achterloopt… Je zet jezelf onder druk omdat je eigenlijk meer wilt dan je kunt.  Je voelt je uit balans omdat er altijd andere zaken of mensen urgenter zijn dan de zorg voor jezelf.

Je wílt wel goed voor jezelf zorgen maar je voelt je dan schuldig naar je omgeving.  Je hebt het gevoel dat je anderen tekort doet. Daar bovenop voel je dat je teveel over je grenzen gaat. Dat gaat samen met een gevoel van ontevredenheid, onzekerheid en twijfel: wat moet ik in vredesnaam aan met mijn lichaam en mijn leven? Hoe zet ik nu een stap vooruit?

Of ben je juist dat stadium al voorbij en laat je je hoofd hangen omdat je geen vertrouwen meer in je leven hebt?
Voor mij waren alle antwoorden herkenbaar. Ik heb daar namelijk ook gestaan…

Wat wil jij?

Herken jij je in deze antwoorden? Hoe lang kun je nog doorgaan op deze manier? Doorgaan met het constant nadenken over dit alles en het gevoel hebben dat je daar niks mee opschiet?

Je hebt 2 opties:

  1. Hiermee doorgaan en het leven blijven leven wat je nu leeft. Nog verder omlaag in de negatieve spiraal waar je al in zit.

Of

  1. In actie komen en te rade gaan bij iemand die stond waar jij nu staat en die jou kan ondersteunen op jouw weg naar een lichter leven.

Ik kan je vertellen dat optie 2 veel moed vraagt en tegelijk een stuk minder pijnlijk is dan optie 1…

Wat wil ik?

Krachtig persoonIn de afgelopen periode heb ik een hele bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Dat er uitdagingen horen bij het leven met een aandoening wist ik al, maar dat ik patronen had ontwikkeld die inmiddels tegen mij werkten… dat had ik niet in de gaten.

Ik ben daar mee aan de slag gegaan. Met succes. Ik voel me nu veel meer in balans en leef vanuit (zelf)vertrouwen. Ik ben letterlijk een nieuw leven gaan leven. Ik voel meer rust in mijn hoofd en ik weet beter wat ik wil en wat er bij mij past. Ik durf JA te zeggen tegen mijzelf en ook JA te zeggen tegen mijn aandoening. Ik durf te kijken naar wat er is en van daaruit mijn stappen te zetten. Dat gun ik iedereen!

Het meest bijzondere wat er de afgelopen tijd op mijn pad is gekomen is dit: Ik ontdekte dat ik mijn waardevolle lessen en tips door wil geven aan andere vrouwen die het gevoel hebben dat ze zijn vastgelopen in het leven met een chronische aandoening.

Ik wil jou helpen zodat je stappen zet en groeit naar een lichter leven waar jij gelukkig mee bent. Hoe klinkt dit voor jou?

Ik heb jouw hulp nodig

Om jou te helpen heb ik hulp van jou nodig. Dat klinkt bijzonder hè! Ik ben benieuwd waar jij momenteel tegenaan loopt in jouw leven. Wat is jouw grootste uitdaging op dit moment? Wil jij dit met mij delen door je reactie achter te laten in het reactieveld onder deze blog?

Ontvang als dank een gratis sessie

Als dank voor het delen van je uitdaging, ontvang je van mij een gratis coachsessie. We gaan in deze sessie je uitdaging onderzoeken en samen kijken waar je graag naartoe wilt. Ik laat je ervaren dat jij jouw eigen kracht kunt gebruiken om weer verder te komen in je leven. Na de sessie weet je welke eerste stap jij kunt zetten om weer in beweging te komen. Laat nu je reactie achter!

Schroom niet een onderwerp te noemen dat al genoemd is. Zo kan ik zien welk onderwerp er veel speelt. En jij ontvangt uiteraard als dank de gratis sessie.

Ik zie je reactie graag tegemoet hieronder in het reactieveld.

 

Lieve groet, Marieke

Ps: Ken je iemand in je netwerk waarvan je denkt dat die mijn blog graag zou willen lezen? Deel het via Facebook en LinkedIn. Ze waarderen je moeite, net als ik.