Je kijkt in de spiegel en wat je ziet bevalt je niet. Je ziet wallen onder je ogen, lijntjes en een bleek gezicht. Je wordt niet blij van jezelf. 

Waardeloos

Je vraagt je af of je de moeite waard bent om van te houden. Je kent het gevoel van waardeloosheid. Je hebt eerder het idee dat je je omgeving tot last bent in plaats van dat je van waarde bent.
Deze gedachten en twijfels over je eigenwaarde geven je weinig zelfvertrouwen en zadelen je op met een lage eigenwaarde, stress, verdriet en eenzaamheid.

Schadelijk

Stop met deze gedachten te geloven. Dit is echt killing voor je humeur en het kost bakken energie. Het zorgt daarnaast voor een negatieve energie en stress en dat heeft invloed op je gezondheid. Wil jij een Lichter Leven, ga hier dan mee aan de slag om deze negativiteit rondom jezelf los te laten en te vervangen door liefde. Waarom? Omdat je het waard bent, want jij bent uniek.

Alles inclusief

Op jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik groeide op in een groot gezin en leerde goed observeren. Als jongste van het gezin zag ik veel volwassenen om mij heen worstelen met zichzelf.
Toen ik opgroeide kreeg ik zelf ook te maken met de nodige uitdagingen, waaronder chronische gezondheidsklachten. Een hoop geworstel was het gevolg en wat was ik daar vaak helemaal klaar mee!

Ik ontdekte dat dat worstelen hoort bij groeien en dat zicht op die groei je bewustzijn vergroot. Verandering in je leven begint bij het naar jezelf durven kijken. Zeg ja tegen jezelf. Zeg ja tegen alles in je leven. Het leven is alles inclusief. Het heeft omstandigheden waarmee je in je maag kunt zitten en je bent tegelijkertijd uniek.

Jij bent uniek

Kijk eens naar jezelf. Jij bent uniek. Er is niemand zoals jij. Er zijn meer dan zes miljard mensen op deze aarde en we zijn allemaal anders. Jij bent één van die zes miljard. En wat voor één!

Jouw DNA is uniek. Jouw leven is uniek. Niemand heeft hetzelfde leven als jij.
Van jou is er maar één. Het feit dat je in leven bent, is al het grootste wonder op zich.
Jij bent. Pure liefde.

Als je liefdevolle aandacht voor jezelf hebt, voelt je steeds sterker hoe uniek jij bent.
Dat doe je door jezelf te leren kennen op een liefdevolle manier.

De waarde van zelfkennis

Wil jij groeien en jezelf ontwikkelen? Zelfkennis is de basis van persoonlijke groei.
Jij hebt unieke kwaliteiten en die behoren jou toe. Het is belangrijk om jezelf veel beter te leren kennen, want dan ontdek je:

– wat jouw kwaliteiten en talenten zijn
– wat jouw valkuilen en uitdagingen zijn
– waarin jij te onderscheiden bent van anderen, je uniciteit
– je (eigen)waarde
– je verborgen potentieel

Als je dit van jezelf weet en jezelf accepteert en waardeert om wie je bent, dan geeft dit het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om verder te groeien.
Je ontwikkelt mildheid voor jezelf en je waardeert jezelf voor al je mooie eigenschappen. Je weet op welke vlakken je (verder) wilt groeien.
Je ontwikkelt vertrouwen en voelt je ontspannen over de toekomst die voor je ligt.

Een vraag voor meer zelfkennis

Hoe zie jij jezelf?
Is het beeld dat jij van jezelf hebt positief of negatief? Of misschien allebei?

Jezelf leren kennen begint met naar jezelf (durven) kijken.
Dit kan lastig zijn, vooral als je niet gewend bent naar jezelf te kijken en/of dit onder woorden te brengen.

Hoe zie jij jezelf?
Ik daag je uit deze vraag voor jezelf eerlijk te beantwoorden. Zo krijg je inzicht in je zelfbeeld.

En wil je dat ik je ondersteun bij het beantwoorden van deze vraag en bij jouw persoonlijke groei? Neem dan gerust contact met mij op.

Lieve groet,
Marieke