Kies voor een Lichter Leven als je leeft met een chronische aandoening

 

In de video hierboven vertel ik jou wat een Lichter Leven jou kan opleveren.

Daar zit nog een verhaal achter… want ik wil je graag vertellen waarom ik doe wat ik doe. Dat verhaal lees je hieronder.

Diagnose

20 jaar geleden werd ik na een ‘onschuldig griepje’ niet meer fit. Op mijn zestiende kreeg ik de diagnose ME. Nog steeds denk ik elke dag na over wat ik kies als activiteit. Het gebruiken van mijn beschikbare energie is niet vanzelfsprekend. En toch leef ik nu mijn prachtige leven gevuld met liefde, dankbaarheid en levensvreugde.

Therapeuten

Op mijn zestiende werd ik ineens gedwongen bewust te gaan leven. Maar dat was nog niet zo makkelijk… Ik heb in de jaren daarna psychologen bezocht en coaches, therapeuten – you name it – uren en uren gepraat en gehuild. Ik wilde leren omgaan met mijn ziekte en het accepteren.

Strijd

Maar mijn leven was vooral een strijd. Een innerlijke strijd tégen het leven dat ik heb gekregen. Ik heb ook geschreven in mijn dagboeken dat ik dit leven NIET WIL. Ik verzette me enorm tegen alles wat er was. Ooooh de frustratie!
De emoties die zich in mijn hart hadden vastgezet liet ik naar buiten toe niet zien.

Gewoon klaar

Mensen zeiden altijd dat ze veel respect voor me hadden dat ik ondanks de ziekte toch altijd bezig bleef met wat ik nog wél kon.

Dat klopt ook. Dat deed ik ook. Maar niet in mijn hart. Ik wilde dit leven niet. Ik vond het vooral waardeloos. Ik heb ook gedacht om ermee te kappen. Gewoon klaar.

Ik leefde in mijn hart in het donker. Ik weet nu: dit kan echt anders.
Wat ik allemaal heb meegemaakt en geleerd wil ik daarom doorgeven.
Op mijn manier. In het licht.
 


Ik leerde de afgelopen jaren om mijn plek in te nemen op deze aarde. Het omarmen van het feit dat ik hier LEEF. Alleen dat feit al. Dat ik hier LEEF. Dat maakt mijn leven al waardevol.
 

Verbinding

Ik wil in verbinding met andere vrouwen mijn begeleiding geven naar een lichter leven. Uit je hoofd en in je hart ❤️
Ik zeg de laatste tijd steeds vaker: ik heb mijzelf gemist in mijn leven met een chronische aandoening. Iemand die weet waar het over gaat. Welk verdriet en pijn een ziekte kan geven. En die me kan ondersteunen bij de stappen die ik wil zetten naar een leven waar ik zelf voor kies.

On a mission

Dus ik ben ‘on a mission’ om zoveel mogelijk vrouwen in Nederland te helpen bij het leren omgaan met hun chronische ziekte. Waarbij ze zichzelf liefdevol omarmen en meer levensvreugde gaan ervaren.

Ik geef je herkenning en steun

Ik ben blij je met mijn woorden herkenning en steun te geven.

Ik nodig je uit om je reactie achter te laten onder deze blog. Plan daarnaast een afspraak in zodat je kennis kunt maken met mijn werkwijze en met wat ik voor jou kan betekenen in jouw lichter leven.

Liefs en graag tot ziens!

Marieke