Compassie voor je levenspad

Meer en meer leef ik mijn lichter leven en besef ik me dat ik mijn licht op de wereld mag schijnen om andere lichtjes aan te steken om zo samen een feller licht te zijn en te verspreiden. Ik inspireer je graag met mijn blogs.

De boel op z’n kop

De afgelopen tijd voelt het alsof mijn hele wezen door elkaar geschud wordt. Ik voel een duw om meer naar binnen te keren en patronen die mij niet meer dienen te herkennen, te verwerken en los te laten.

Misschien herken je dit? Heb je ook ervaren dat de afgelopen tijd voelt alsof de boel op z’n kop staat? In de categorie ‘rollercoaster’? Hoe is deze periode voor jou?

Stel jezelf de juiste vragen, ik help je als coach hiermee

Als het voelt alsof de boel op z’n kop staat, dan is het echt de kunst om weg te blijven van ‘waarom-vragen’. Die vragen pinnen je focus op een vast punt. In een soort conclusie en oplosmodus.

Daar schiet je niks mee op. Tenzij je bijvoorbeeld een technisch probleem hebt dat je op wilt lossen, dan zijn vragen die beginnen met waarom juist heel geschikt 😉

Waarom-vragen zetten je energie vast. Je krijgt een soort tunnelvisie. Dat voelt beklemmend en kan je een gevoel van onrust geven.

Het is waardevol om je focus om te buigen zodat er meer licht en ruimte ontstaat. Energie stroomt weer.

In plaats van je aandacht te richten op ‘waarom gebeurt dit’, ‘waarom doen mensen zo’, zit er veel meer ruimte op vragen als ‘wat nu’, ‘hoe wil ik hier mee omgaan’, ‘waar wil ik naartoe bewegen’ en ‘hoe wil ik in mijn leven staan’.

Juist op dit stuk kan ik als coach met je mee kijken en je spiegelen op wat er op dit moment in je leven is. Waar je ‘in’ zit, kun je nu eenmaal niet ‘op’ kijken. Je hoeft het niet alleen te doen en je mag vertrouwen dat er altijd ruimte is om te groeien en te bewegen richting jouw verlangen. Verlangen vanuit je hart.

Focus op je WIL haalt je uit je kracht

Want wat we zo gewend zijn in dit leven is om van alles te willen met ons hóófd. We willen wat we niet hebben en we hebben wat we niet willen. Ik kan daarover meepraten met gezondheidsklachten. Ik heb in mijn leven een grote WIL gevoeld voor gezondheid en alles wat ik niet had maar wel graag wilde.

De spanning en weerstand voelen op wat er is en de sterke wil die daaronder ligt, haalt je echt enorm uit je kracht. Het is alsof je leven volledig uit balans is.

Misschien verlang je naar een stukje acceptatie of rust omdat je huidige ‘staat van zijn’ uit z’n voegen barst van onrust.

Het ontspannen in wat er op dit moment is, is life changing. 

Ik schreef al eerder over verlangen naar wat je hebt. Daar ligt voor ons allemaal een uitdaging. Maar er ligt ook een prachtige sleutel naar lichter leven. Acceptatie voelen voor wat er is en van daaruit contact maken met je verlangen brengt je terug bij je innerlijke kracht.

De roze klaproos

Ik kwam vorige maand tijdens mijn dagelijkse wandeling deze prachtige roze klaproos tegen (zie de foto bij deze blog). Ik had nog nooit een roze klaproos gezien! Nieuwsgierig als ik ben, zocht ik de betekenis van de klaproos op. In de betekenis zat een zin die me raakte:

Een klaproos laat zich niet dwingen. Als je hem plukt, verwelkt hij vrijwel meteen.

Het raakte me omdat ik zo herken wat er gebeurt. Ik WIL sneller. Ik WIL het hebben. Ik WIL er vanaf. Ik WIL er zijn. Herken je die wil? Die wil haalt volledig de kracht uit jou in dit moment. Het moment waarin je leeft. Je zegt eigenlijk: Het is niet goed waar ik nu sta.

Compassie voor waar je staat

Dat is wat ik je wil meegeven op weg naar een lichter leven. Dat je compassie en ontspanning voelt voor waar je nu staat in je leven. Het heeft tijd nodig om een lichter leven te ontwikkelen. Leer de plek waar je nu staat in je leven te zien als de plek waar je nu moet zijn. Sta elke dag even stil in het moment waar je nu bent. Eer de groei van jezelf, eer je levenspad.

Dwing jezelf niet om alles te WILLEN plukken. De klaproos laat ons weten: Je hoeft niks te plukken. Zie mij in al mijn pracht voor wie ik NU ben.

Er is nog een mooie betekenis van de klaproos: De blaadjes zien er kwetsbaar uit en als het regent, hangen ze helemaal slap. De roos waait met alle winden mee en… het is een sterke bloem! Haar kracht komt van binnenuit.

Verbinding met jouw eigen kracht

Mijn boodschap voor jou is: Maak weer verbinding met je eigen kracht en zoek daar ondersteuning bij. Dwing jezelf niet in je proces van persoonlijke ontwikkeling. Elke stap afzonderlijk is nodig om jouw pad te volgen.

Wat levert het jou op als je met compassie kijkt of gaat kijken naar jouw proces en levenspad?

Wat levert het jou op als je weer verbinding maakt met je eigen kracht? In de wetenschap dat je in je leven al met alle winden en stormen bent meegewaaid, gegroeid en blijven staan?

Je bent zo mooi en krachtig zoals je nu bent.

Liefs,
Marieke

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Divera van der Elst

Prachtig mooi stuk weer, bedankt voor de inspiratie.

Mirjam

“….. en besef ik me dat ik mijn licht op de wereld mag schijnen om andere lichtjes aan te steken om zo samen een feller licht te zijn en te verspreiden.”

Deze zin uit je schrijven raakt me omdat ik ervaar dat je je Licht ook aan mij doorgeeft met je fijne reakties en bruikbare tips, zoals om het boek ‘de Keuze’ van Edith Heger te lezen!

Dank je wel voor je Aan-Wezig-heid ook in mijn leven
xxx Mirjam

Joke Hart

Roze klaproos, onwaarschijnlijk mooi ! Symboliek is aansprekend. Blog is fijn om te lezen. Het is goed zoals het is en vandaaruit weer opnieuw voelen wat er nodig is of niet…

6
0
Would love your thoughts, please comment.x