Dans de dans van je leven

Bekijk je leven eens als een dans die je danst. In de dans kun je opgezweept worden door de muziek, je danst als vanzelf. Wat dans je heerlijk! Je zweeft! Kon dit maar altijd duren.

Dan ineens valt de muziek uit.
Je staat op iemand z’n tenen of iemand staat op die van jou.
Jouw dans heeft een tijdje minder fijne stappen.

Hoe is dat voor jou? Hoe dans jij je dans dan verder?

Junkie

We willen zo graag dat het altijd fijn is. Maar als je altijd streeft naar het fijne, word je een soort spirituele junkie die alsmaar verlangt naar licht, licht, lichter.
Is dat het Lichter Leven waar je naar streeft?

Het licht zit juist in de transformatie van je angsten, van dat wat er in het donker aanwezig is.
Het donker mag je juist gaan aankijken. En wat daar is, die stukken gaan transformeren. Geef het liefde, zachtheid, mildheid.

Leer het te omarmen en ontdek wat dit jou brengt.

Durf juist naar de duisternis toe te gaan.
Durf juist de minder fijne stappen van de dans te dansen.
Je hart gevuld met liefde voor jezelf en jouw dans, jouw situatie.

Zo leer je om te gaan met wat er bij de dans van jouw leven hoort.

Ons brein wil het liefste dat alles fijn is. Zo is het ontwikkeld door de eeuwen heen.
Je kunt daardoor de neiging krijgen steeds weg te gaan van angst en pijn. Dat is puur het pijn-vermijdend principe van ons brein.
Maar je zult merken dat dingen zich niet weg laten duwen. Ze komen dan gewoon weer terug.

Het Lichter Leven vind je hier:

  • Probeer niet teveel vast te houden aan enkel het goede. Geniet ook van de stukken waarin het niet gaat zoals je wilt. Omarm dat. Ook al is dat nog niet makkelijk, je kunt het echt leren en het levert je zoveel meer ontspanning op en liefde voor jezelf.
  • Het leven is geen reis van A naar B. Zo van: Als ik van dit of dat verlost ben dan kan ik eindelijk genieten. Als.. dan… is een illusie, want er is alleen maar NU.
  • Het leven is een dans. Voel wat jouw dans is. Ervaar het. Ga er in het moment van genieten.

Dat zegt niet dat je niet mag verlangen naar de muziek waar je van houdt, de fijne danspassen waarop je zweefde, de soepel dansende danspartner. Je mag best een plaatje hebben dat je inspireert. Visualiseer het. Laat het dan los. Vertrouw.

Ga dansen in het NU.
Dans elke pas met jouw liefdevolle aandacht.

En gaat het anders dan het plaatje dat je in je hoofd had?
Dan wordt het mogelijk nóg mooier omdat het nóg beter bij je past.
Vertrouw en dans.

Dát is Lichter Leven!

Meedansen

Voel je dat het tijd is om eens samen naar jouw verlangens naar een Lichter Leven te kijken? Neem gerust contact met mij op.

Liefs,
Marieke

0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneren
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Veron Goemans
2 jaren geleden

Lichter leven door in het NU te accepteren wat zich aandient. Ja, dat is het beste dat je kunt doen want als je dat niet doet, dan ben je aan het vechten met wat er IS.
Fijn dat jij een workshop aanbiedt waarin je mensen helpt om lichter te leven. Ik hoop dat je veel deelnemers krijgt.

Femke
Femke
2 jaren geleden

NU leven is het allerfijnste wat er is. Niet altijd makkelijk als, in mijn geval, mijn hoofd nog wel eens met van alles en nog wat aan de haal gaat, waardoor je soms niet eens meer weet hoe je nou precies naar huis gefietst bent en wat je onderweg allemaal voor moois hebt gemist. Je bewust zijn van het feit dat je een keuze hebt om ervoor te kiezen dat je NU leeft en niet gister of morgen, maakt dat je steeds dichter bij lichter leven komt. Fijn dat je dit onderwerp in je blog bespreekbaar maakt!

Kit
Kit
2 jaren geleden

Het moeilijkste is dat het nu niet altijd fijn is. Daarom wil je ook uit het nu. Het is bevrijdend te leren zien om zware dingen als lichter te ervaren. Dan is het niet weg, maar ervaar je het wel anders. Daar heb je deze mooie bijzondere workshop voor gemaakt. Deelnemers zijn bij jou in goede handen en ik wens je heel veel deelnemers!

els van der kleij
2 jaren geleden

Mooie bewoording, leven als dans. Dansen is zo fijn en prettig. Laatst weer eens heerlijk gedanst op muziek met vrienden. Toen realiseer de ik mij dat ik dit veel vaker moet doen. Nu door het lezen van je blog krijg ik weer die glimlach op mijn gezicht. Dansen door het leven 🙂

Antoinette
Antoinette
2 jaren geleden

Mooi Marieke,
en mooi om in de dans alles mee te nemen wat er nu is… Met liefdevolle aandacht, wat er ook is. Ik merk als ik dans dans ik mijn verdriet, mijn boos, mijn blij en bang… en alles wordt lichter… Dank je wel. Mooie metafoor van leven, de dans! Liefs, Antoinette

Marielle - Succes met je Bedrijf

Ik las laatst een artikel over een vrouw die haar depressie probeerde te bestrijden met dankbaarheidslijstjes en proberen positief te denken. Wat niet hielp, ze ging zich alleen maar slechter voelen. Soms is het goed om te erkennen dat je alle reden hebt om je depressief en teleurgesteld te voelen. De lelijke werkelijkheid gewoon aan te kijken en stil te staan bij de pijn die je hebt of zelf anderen pijn hebt gedaan. Het is gewoon wat het is, dat te accepteren maakt je leven als stukken lichter. Het is er gewoon, je hoeft het niet weg te werken. Moest… Lees verder »