Openheid voor het leven

Een vervuld lichter leven met chronische vermoeidheid Marieke Driebergen

Openheid als emotie.
Ontvankelijkheid.
Wat levert dat op in je leven?

In dit blog vertel ik je een stukje van mijn eigen verhaal. Namelijk hoe openheid voor het leven het ondernemerschap op mijn pad bracht. 

De energie van openheid

De energie van openheid is weids en hoogfrequent. Heerlijk zuiver.
Met open ontvankelijkheid is je geest enorm ruim, je focus breed en je hart open.
Als je openstaat, kan alles binnenkomen, zowel in je hart als in je leven. Alles kan op je pad komen.

Dat wat je misschien als onmogelijk houdt (omdat je het idee niet toelaat misschien?) kan in je leven verschijnen als je openstaat.

Openen voor élke mogelijkheid 

Ik heb dit zelf meegemaakt toen ik na mijn afstuderen hard op zoek ging naar een passende baan. Het was een veilige optie die ik al kende, maar die passende baan leek niet van de grond te komen.

Ik had zóveel interesse in persoonlijke ontwikkeling, dat ik uiteindelijk besloot mijzelf dan maar te openen voor élke mogelijkheid die leidde tot mijn talenten op dat vlak in de wereld te kunnen zetten. Op welke manier dan ook.

Het leek mij onmogelijk om te leven met alles inclusief 

Ik wist bijvoorbeeld wel dat er anderen als zelfstandig professional aan de slag gingen. Maar dat leek mij voor mijzelf onmogelijk, op heel veel vlakken, waaronder mijn gezondheid. Met mijn gezondheid (of het gebrek aan energie en fitheid) zou zoiets niet mogelijk zijn.

Tot ik me ook opende voor dat idee. Leven met alles inclusief. Toen kwam er ineens van alles over ondernemerschap op mijn pad.

(Nu ben ik wel even benieuwd of je dat weleens hebt meegemaakt: dat als je besluit je open te stellen voor iets, dat het dan ineens de weg naar jou toe weet te vinden! Deel het gerust met mij, dat vind ik super interessant :-))

Wat kwam er op mijn pad?
De mogelijkheid om een bedrijf te starten terwijl ik leef met een fysieke beperking

Ik gaf me op voor een meeting voor mensen die leven met een fysieke beperking én daarmee een waanzinnig mooi eigen bedrijf hebben. Ik ontmoette bijvoorbeeld de paralympische topsporter Marlou van Rhijn. Zij is bekend als Bladebabe, ‘s werelds snelste vrouw op twee onderbeenprotheses. Wat een inspirerende middag was dat!

Het leek alsof ik daarna het ondernemerschap zelf ging in- en uitademen. Eerst voorzichtig oppervlakkig. En daarna durfde ik dieper te ademen: de ademteugen van buiten naar binnen en terug werden steeds interessanter. Ze nodigden me uit om te voelen in mijzelf wat er allemaal mogelijk zou zijn en om met die mogelijkheden te spelen.

Ontvankelijkheid is als de inademing van de buitenwereld, die daarmee in connectie en afstemming kan komen met jouw binnenwereld. 

Vera Helleman schrijft daarover:

Adem alles in dat je interesseert, laat jouw unieke energie doen wat het ermee wil doen, kijk ernaar en adem het weer uit als jouw adem. Zo speel je met het leven.


Heb jij de neiging je terug te trekken in je binnenwereld?

Deze quote van Vera nodigt je uit om bij jezelf te kijken in hoeverre je de neiging hebt om je terug te trekken in je veilige omgeving of binnenwereld.

Dat is veilig maar geeft geen ontwikkeling en eerlijk gezegd: je verbind je daarmee ook niet werkelijk met jezelf en de ander en de buitenwereld.

Soms zeggen mensen dat ze last hebben van die openheid, dat er teveel binnenkomt.

Als dit voor jou geldt: let dan eens op of je niet last hebt van een te-veel-geven.

Dat je bijvoorbeeld onderliggend de overtuiging hebt dat je moet geven om lief te zijn. Of dat geven spiritueler is dan ontvangen.

Het is enkel dát wat je dan uit mag zetten. Niet je openheid.

Want als je je opent, opent ook de verbinding met de aarde en het veld van onbegrensde mogelijkheden. Daardoor komen intuïtieve ingevingen weer binnen en voel je je weer terug in het hier en nu.

Hoe je een stap zet naar meer openheid

Dus voel je openheid als emotie en zeg met gespreide armen “Ik sta overal open voor, kom maar op!”

Je bent klaar om te participeren in het leven, ontvangend én gevend.

Wat is jouw ervaring tot nu toe met openheid voor het leven? Wat zou het jou brengen als je open ontvankelijkheid (meer) zou integreren in je leven?

Mij heeft het ontzettend veel moois opgeleverd, waaronder onlangs de ontwikkeling van een prachtig webinar over hoe je in 7 stappen meer in verbinding komt met vertrouwen in jezelf en in dit leven. En wat je dat allemaal oplevert aan rust, plezier en verwondering ????  Wil je daar meer over weten, laat het me weten.

En even de credits voor Vera Helleman: Deze tekst is mede gebaseerd op dit prachtige boek van Vera: De Emotie Encyclopedie.

Lieve groet,

Marieke

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x