Over mij

Twintig jaar geleden werd ik na een griepje niet meer fit en intense vermoeidheid bleef. Mijn leven veranderde totaal. Ik zei in de jaren erna regelmatig: ‘ik roei met de riemen die ik heb’, maar daar zat een rottig ontevreden gevoel achter.

Elke dag voelde als hard werken en ik raakte gefrustreerd. Vooral als ik naar anderen keek voelde ik zoveel jaloezie.
Ik had in mijn leven geleerd om te oordelen en dat deed ik vanaf toen vooral hard naar mijzelf en naar mijn leven toe. Ik had het totaal niet goed gedaan.

Ik had gedachten over mijzelf die minder liefdevol waren en minder recht deden aan wie ik eigenlijk was. Ik zag mijn eigen kracht en waarde totaal niet meer. 

Ik twijfelde aan van alles, had keuzestress en voelde me verward.
Plezier was ver te zoeken.

Mijn doorbraak

Ik wilde het anders. Mijn kritische kijk en hoge lat zorgden ervoor dat het leven vooral zwaar en dof voelde. 

Mijn eigen doorbraak kwam toen ik écht fijne coaches op mijn pad kreeg en van hen leerde hoe ik veel bewuster kon leven en hoe ik kon kiezen voor liefde. Liefde voor mijzelf en voor mijn leven. In elk moment opnieuw.

Mijn christelijke achtergrond kreeg op een andere manier opnieuw haar waarde. Ik leerde mezelf omarmen voor wie ik was en waar ik stond in mijn leven en van daaruit maakte ik mijn leven mooier en fijner! Er kwam meer ruimte voor acceptatie en vooral ook voor mildheid.

Het harde oordelen naar mijzelf toe werd steeds zachter. Ik leerde om met de bril van groei en liefde naar mijzelf en mijn eigen leven te kijken. 

Het contact met mijn schitterende zelf herstelde, ik voelde me krachtiger en kreeg meer zelfvertrouwen. En ik leerde te voelen wat ik werkelijk wilde en durfde weer keuzes te maken die bij mij passen. Zo nam ik afscheid van de religie waar ik mee was opgegroeid.

Mijn ervaring als coach

Door alles wat er gebeurde in mijn leven en door de begeleiding van geweldige coaches daarbij, raakte ik geïnteresseerd in het onderwerp persoonlijke ontwikkeling.

Ik wilde alsnog gaan studeren. Op mijn 33e rondde ik de HBO opleiding tot toegepast psycholoog af en ben ik mij specifiek gaan richten op het coachvak. Ik geef nu als coach mijn eigen lessen aan anderen door in mijn diamant methode. 
Ik ben de coach geworden die ik zelf graag veel eerder in mijn leven had willen hebben!

Ik zie levens totaal veranderen en weer lichtjes in de ogen van de vrouwen komen. Ik vind het geweldig gaaf dat ik met alles wat er op mijn levenspad is gekomen, nu andere vrouwen help om zich weer licht te voelen, schitterend en vol zelfvertrouwen! 

Mijn manier van coachen

Je leven veranderen begint bij kijken waar je nu staat en wat je nodig hebt om vooruit te komen. Ik ga niet mee in alle verhalen die geweest zijn. Het is goed om terug te kijken om van te leren, maar ik laat je vooral vooruit kijken. Besef je goed dat als je iets anders wilt, dat het neerkomt op anders dóen en dat vraagt om training en beoefening.

Ik geef graag uitleg over hoe het brein werkt, zodat je leert waarom veel dingen vaak zo automatisch gaan. Dat helpt vaak ook voor het meer mildheid voor jezelf voelen. Het liefst werk ik heel praktisch. Dan zet ik je bijvoorbeeld liefdevol aan het werk met een (schrijf)oefening.

Wat is nou typisch ‘Marieke’

Ik ben gek op outdoor en actief zijn. Fietsen, wandelen, zwemmen, fotograferen… ik ben heel graag buiten.

En over van alles en nog wat kan ik enorm enthousiast zijn! Denk aan het zien van een lieveheersbeestje, een voor mij nog onbekende stad, een heerlijke kruidenthee of een nieuwe ijssmaak bij de ijssalon (gember-maanzaad :-))

Ik kom uit een groot gezin, was op mijn 9e al tante en heb inmiddels een hele grote familie waar ik graag tijd mee doorbreng. Mijn hart heb ik aan mijn man Nico verpand.

Samen met hem heb ik een grote passie: reizen met een camper. En de ultieme combinatie is fotograferen terwijl ik op reis ben. Hij rijdt, ik maak de foto’s! 

 

Mijn boodschap als coach voor vrouwen

Als vrouwencoach wil ik jou graag meegeven dat het oké is om het leven moeilijk te vinden en het even niet meer te weten. Het is oké dat je je verward voelt omdat je niet meer weet wat je volgende stap kan zijn en waar je goed aan doet.

Alleen… als je in die verwarring blijft hangen en het leven op de automatische piloot leeft, verandert er weinig.

Pas door in actie te komen, kom je te weten wat de volgende stap zal zijn die jij wilt zetten. Je hoeft dit niet alleen te doen. Ik wil je helpen te onderzoeken wat jij nodig hebt om je weer ontspannen en gelukkig te voelen.

Kennismaken?

 

Voel je dat het tijd is om jouw leven te veranderen? Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om veel lichter in het leven te gaan staan?  
Vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button.
Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug.
Ik kijk uit naar je reactie!

 

Gratis E-book

Creëer jouw mooiste leven 2.0!